Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Έξυπνη ιδέα, της έδωσε το #mixer που ήθελε...

Εικόνα των καιρών μας και της τεχνολογίας που αναπτύσσετε ραγδαία, είναι τα κοινωνικά δίκτυα. Μπήκαν στη ζωή μας και αρχίζουν να κυριαρχούν σε κάθε μας βήμα. Facebook, Twitter, LinkedIn, 4square και άλλα πολλά. Η διαδικασία διάδοσης μου θυμίζει τα χρόνια που ήμουν στο λύκειο και ξεκινούσε η εποχή του κινητού. Θυμάμαι τότε τις παντόφλες κινητά με οθόνη μιας γραμμής. Τα σνομπάραμε στην αρχή, θεωρώντας τα καταναλωτικό αγαθό που ήταν υπερβολικό.

Στα επόμενα χρόνια στο πανεπιστήμιο άρχισαν να θεωρούνται απαραίτητα και όλοι αποκτούσαν κι από ένα. Κι ενώ άρχισαν να μικραίνουν σε μέγεθος, τα τελευταία χρόνια άρχισαν να μεγαλώνουν, δίνοντας περισσότερες δυνατότητες και διασύνδεση στο ίντερνετ. Σε εκείνο το σημείο μπαίνουν και τα κοινωνικά δίκτυα. Δε θα κάνω ανάλυση για τα κοινωνικά δίκτυα, ούτε είμαι ειδικός ούτε έχω να προσφέρω κάτι καινούργιο σε αυτά που έχουν ήδη γραφτεί.

Η αφορμή για τη νέα ανάρτηση ήταν ένα #mixer. Τι είναι αυτό το #mixer? Κι εγώ στην αρχή απόρησα αλλά σε λίγο έμαθα. Μια κοπελιά η @alex_walex έκανε ένα site και μέσω paypal ζήτησε δωρεές από όποιον ήθελε να τη βοηθήσει για να αγοράσει ένα μίξερ που είχε μπανίσει. Σε αντάλλαγμα προσφέρθηκε να δώσει από ένα κομμάτι γλυκό (Πάβλοβα) που θα έφτιαχνε με τη βοήθεια του μίξερ. Δεν άργησε να συγκεντρώσει το ποσό που χρειαζόταν.

Από αυτό το σημείο άρχισε ο χαμός στο twitter. Κάποιοι προσβλήθηκαν, άρχισαν να βρίζουν, να θεωρούν ξεφτίλα το όλο γεγονός, ενώ άλλοι συνεχάρησαν την κοπελιά για την ιδέα της. Περισσότερα μπορείτε να βρείτε εδώ:

#mixer
Μαρέγκες με χολή, #Mixer
Το #mixer και η διαδικτυακή μας κουλτούρα
Γιατί τόση χολή στο twitter;

Έτσι λοιπόν, όλα τα είδαμε τον τελευταίο καιρό, τα κοινωνικά δίκτυα μέσο σύναψης κοινωνικών και επαγγελματικών επαφών, εργαλεία διαφήμισης, "επαναστατικά" μέσα στις Αραβικές χώρες, την δημιουργία του debtocracy και τελευταία την αγορά ενός μίξερ.

Αυτό που έχω να πω είναι ένα μπράβο στην @alex_walex για την ιδέα της και της εύχομαι να κάνει ωραία γλυκά.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου